Limhamns FF

Referat: AIF Barrikaden - Limhamns FF

Startelvan: (3-4-3) Raffa - Fredrik P, Sarang, Nickola - Javid, Patrik Li, Johan G,
David - Anders, Ahmed, Johan L

Avbytare var Tobias Brorsson (ny) som spelade drygt 45 min som vänster yttermittfältare, Mauricio som spelade sista knappa halvtimmen som högerback och Andy som spelade sista kvarten som anfallare och precis mot slutet som innermittfältare.

Vi hade som synes ett på papperet mycket starkt lag men när vi fick höra att 7 av de 11 (inga avbytare!) spelare de ställde upp med spelade i deras A-lag (som ligger i toppen av div 5) igår byttes förhoppningarna om en relativt säker seger i en oro för hur det skulle gå.

Första halvlek var mycket jämn och innehöll väl egentligen bara två heta målchans och den första som kom först i den 33:e min gjorde vi mål på. Det var Anders som på typiskt Anders-manér trots en minst sagt tät uppvaktning hela vägen slet sig förbi på utsidan, gick nästan ända ner till kortlinjen innan han slog in bollen till Johan L som efter ett par dragningar enkelt slog in bollen. Precis innan pausvilan hade sedan Patrik Li ett fantastiskt skottläge där han av någon outgrundlig anledning valde att passa. Kanske hade ett psykologiskt 2-0-mål där kunnat avgöra matchen.

Limhamn startade sedan andra halvleken med en våldsam offensiv där man både löpte mycket och kombinerade bra vilket resulterade i en lång rad målchanser. Det kom också ganska snart en kvittering. I den 50:e min kunde en spelare från 1 meter slå bollen i mer eller mindre tomt mål efter ett inlägg från högerkanten. Såväl före som efter detta mål gjorde Raffa en reflexräddning. På den senare av dessa blev det retur där en Limhamnsspelare lyckades skjuta utanför från max 1 meters håll. Ungefär mitt i halvleken var det dags för ännu en avgörande räddning från Raffa, denna gång underlättad av att Sarang som startade flera meter bakom en frikommande (kan man säga så?) spelare ändå hann fram och störa honom i hans avslut.

Mot slutet jämnade det åter ut sig. De fortsatte att löpa oförtrutet men nu utan att skapa några hetare chanser. Vi hade däremot en bra chans som slutade i ett skott någon halvmeter över ribban ur friläge och en hel del halvchanser, i vissa av fallen efter riktigt snygga anfallskombinationer.

När det gäller individuella prestationer bör man förutom Sarang lyfta fram Javid som efter en lite trevande inledning bara blev bättre ju längre matchen led och mot slutet av matchen var rent lysande, inte minst i det defensiva arbetet.

Totalt sett en välspelad match där Limhamn nog får sägas ha legat något närmare segern i kraft av sina starka första 20-25 i andra halvlek. I övrigt var matchen väldigt jämn, kanske med ett litet, litet övertag för oss i första.

Statistik: Hörnor: 1-7 Skott på mål: 5-9 Skott utanför: 3-7